Smartbyutvikling er smart byutvikling.

I Drammen er mange overbevist om at smartbyutvikling er smart byutvikling. Det finnes vilje til å gjøre byen til en test- og foregangsby innen smartbyutvikling. Den nye kommunen er offensiv. Teknologikompetansen finnes. Næringslivsaktører satser. Innbyggerne er stolt av byens forvandlig og vil ha mer.

Smartbyen Drammen, et prosjekt initiert av sensorikk-selskapet Vicotee og Drammen kommune, er i ferd med å bli en snakkis. Dette er helt i startfasen, men kongstanken er å utvikle smarte løsninger som kommer byens innbyggerne til gode.

Byen skal fungere som en testlab for smartteknologi, der alle mulighetene smart-teknologi gir testes, videreutvikles og implementeres i andre byer. Noen initierende tiltak er allerede iverksatt, som smarte badeplasser og smarte skispor.

Dette skal gjøre Drammen til verdens smarteste by, samtidig som det åpner for kommersielle muligheter i både nasjonale og globale markeder for en rekke aktører. Samarbeid og kunnskapsdeling er nøkkel til suksess.

Det er mye upløyd mark. Det mangler solide doser arbeid både på strategi, idéer, konsolidering og iverksetting. Men potensialet når dette tar av er enormt for alle som bidrar på ferden fra takeoff. Et eksisterende miljø mottar nye med åpne armer.

Byen ligger rett og slett åpen for aktører med kraft, kunnskap og kompetanse.

Er dere blant dem?

Kronen på verket på Union Brygge:
Et smart signalbygg.

Både nytte og nyte
på Union Brygge.

Sentralt på Union Brygge.
Sentralt i Drammen.
Sentralt på østlandet.

Fra papirindustri
til smartteknologi.

TIL SMARTBYEN DRAMMEN

Interessert?
Bestill prospekt så tar vi kontakt!
KONTAKT
MEGLER

Paul-André Lefranc
Rådgiver utleie / Partner
+47 957 87 201
[email protected]

Sverre Broder Lund
Rådgiver utleie
+47 906 46 797
[email protected]