Previous slide
Next slide

Union er et kroneksempel på vellykket byutvikling. Steg for steg de siste tiårene har gode krefter løftet et nedslitt industriområde til et ettertraktet område for å bo og jobbe, studere og forske. Og ikke minst, nyte fritiden med kultur og kunst, mat og drikke.

– UNION BRYGGE –

Fra papirindustri
til smartteknologi

De industrihistoriske linjene på Union Brygge er lange og markante. Elva førte tømmer til cellulosefabrikken Union og papir ble fraktet ut fjorden. Det skapte industrihistorie.

Da verden, og med den papirindustrien, endret seg, sto samfunnsutviklier Union Eiendoms- utvikling i spissen for å transformere industrilokalene og området til et nytt kapittel i eventyret. Sakte, men stilsikkert, reiste bydelen Union Brygge seg i en arkitektonisk og funksjonelt vellykket byutvikling. Bit for bit, alltid med helheten i tankene, er Union Brygge skapt.

Beboere. Kontorer. Kultur. Bibliotek. Hotell. Universitet. Mat og drikke. Butikker. Og den prisvinnende broen Ypsilon, et landemerke som knytter elvebreddene sammen. I 2017 ble utviklingen kronet med den gjeve Cityprisen.

Portalen er kronen på verket i denne områdeutviklingen som har foregått over tre tiår. Men dette er ikke slutten, det er starten på nye industrieventyr. Nå skal nye aktører skape nye linjer framover.

– DRAMMEN –

Verdens smarteste by?

Drammen har blitt en fantastisk by! Vi hører det fra alle kanter. Og det er sant det alle påpeker, Drammen er norgesmester i byutvikling. Fra forurenset gjennomfartsby med tvilsomt omdømme til en vakker elveby med høy aktivitet og alle muligheter for den som vil få noe til. Og dem er det heldigvis mange av. Er dere blant dem?

I Drammen vet vi at mester ikke er noe man er, men noe man blir. Ingen grunn til å hvile på laurbærene. Kanskje er det mest positive med Drammens forvandling at innbyggerne har bevist en evne og vilje til endring? Vi har skapt en verdi- full kultur for evig byutvikling. Tverrpolitiske initiativ, innovative næringslivskrefter, akademia og fagmiljø i fremvekst og innbyggere i alle aldre som i felles flokk ivrer for verdiskaping og nytekning – som alltid mener at Drammen er verdens beste by å bo i.

Nå vil mange derfor ta byen det neste steget videre.
Nye Drammen, nye muligheter.
Visjonen er der: Drammen – verdens smarteste by.

Tonen er satt av innovative, visjonære, ja, smarte, ildsjeler fra næringsliv og kommune. Nå skal det spille.

Det kan virke uoppnåelig. Men en hårete visjon om å bli verdens smarteste by kan ligge nærmere enn mange skulle tro. For når Oslo blir kåret til verdens tredje smarteste by (Smart City Index, www.imd.org), så må vel vi med vår ubestridte historikk og beste forutsetninger klare å gå til helt topps på pallen?

Union Brygge er et sjeldent godt eksempel på viktigheten av at gode byutviklere mestrer flere disipliner på en gang. Og juryen er særlig imponert over hvordan forståelse av bygningsmasse, infrastrukturog henvendelse til elven er satt i sammenheng med de ulike leietagerens krav og enkeltbrukere behov. Til sammen har dette gjort at hele Drammen by på rekordtid har fått et virkelig eierskap til prosjektet

JURYENS BEGRUNNELSE,
CITYPRISEN 2017

Samfunnsutviklerne

God samfunnsutvikling krever eiendomsbesittere som tenker helhetlig og strategisk, og som evner å skape omgivelser hvor det er godt å bo og leve.

ASPELIN RAMM

En av landets aller beste by- og eiendomsutviklere eier 49 % av Union Eiendomsutvikling. Selskapet har sett potensialet i områder og bidratt til å forvandle ikke-områder til perler som Vulkan, Tjuvholmen – og Union Brygge.

www.aspelinramm.no

SELVAAG

Selvaag er en av Norgeshistoriens mest markante bolig- og byutviklere – eier 49 % av Union Eiendomsutviking. Siden 1948 har selskapet, for å bruke deres egne ord, med omtanke og skaperkraft realisert ideer – til glede for generasjoner.

www.selvaag.no

UNION EIENDOMSUTVIKLING

Union Eiendomsutvikling står bak forvandlingen av Union Brygge fra nedlagt industriområde til byens mest attraktive bydel. Selskapet skaper verdifulle, velfungerende lokalsamfunn til glede for næringsliv, offentlig virksomhet, kulturaktører og beboere.

www.unioneiendom.no

Sentralt på Union Brygge.
Sentralt i Drammen.
Sentralt på østlandet.

Kronen på verket på Union Brygge:
Et smart signalbygg.

Både nytte og nyte
på Union Brygge.

TIL SMARTBYEN DRAMMEN

Interessert?
Bestill prospekt så tar vi kontakt!
KONTAKT
MEGLER

Paul-André Lefranc
Rådgiver utleie / Partner
+47 957 87 201
[email protected]

Sverre Broder Lund
Rådgiver utleie
+47 906 46 797
[email protected]